Dessa tips har även skickats till våra prenumeranter. Bli en av dem du också. Vi dyker upp i din inkorg ungefär en gång i månaden.

En skräck: The Devil All the Time

Vill du ha något klibbigt och äckligt såhär i sommarhettan och rötmånaden? Då är The Devil All the Time (Djävulens hantverk) av Donald Ray Pollock svaret. Du får en stor dos religiös fanatism, våld och sjukdom. Trevligt otrevligt och med välskrivna karaktärer.

Så som Arvin och hans far som gör makabra ritualer och ber för moderns tillfrisknande. Eller den troende Lenora som trollbinds av den heliga fader Teagardin. Eller Carl och Sandy som under sin årliga semester plockar upp liftare för att… ja, vaddå? Det återstår för dig att uppleva.

Skulle du inte orka läsa kan du lyssna. Mark Bramhall gör en enastående inläsning (på engelska) som jag rekommenderar. Det finns även en filmatisering på Netflix. Om den är bra eller inte, vet jag dock inte. Än.

Av Sanna

En sci-fi: Klara and the Sun

Efter att ha plöjt igenom den nördiga och något hårda science fiction-serien Bobiverse var jag sugen på något helt annat. Klara and the Sun av Kazuo Ishiguro kändes som ett klockrent val och det visade sig stämma. Vilken underbar bok!

Klara är en artificiell vän: en AI i en människoliknande dock-kropp. Du får följa hennes iakttagelser och tankar under flera år. Från skyltfönstret i butiken, hem till 14-åriga Josie och vidare till… ja, det tycker jag att du ska få läsa om själv.

Det är en vackert skriven berättelse som väcker många tankar. Gillar du filmen Her tror jag Klara and the Sun är den perfekta sommarläsningen för dig.

Av Sven

En sak till: Return of the Obra Dinn

Om kvällarna den senaste veckan har vi bänkat oss framför tv:n och haft det riktigt mysigt med spelet Return of the Obra Dinn.

Du arbetar som försäkringsutredare åt Brittiska ostindiska kompaniet, med den utmanande uppgiften att ta reda på vad som hänt på skeppet Obra Dinn. Och det är lättare sagt än gjort! Klurigt och spännande – som en riktigt bra mysteriebok.

Å det är just det som är grejen, gillar du att läsa mysterieböcker och deckare, då tror jag du kommer älska det här spelet. Det spelas med fördel tillsammans med en kompis.

Sanna skriver mer om det här.

Av Sven