Omslagen till Everythings Fine, The Future Library och Two Truths and a Lie

Jag har nyligen börjat prenumerera på nyhetsbrevet från Tor.com, och i samma veva upptäckt all fiktion som gömmer sig där. I flödet finns fenomenala noveller skrivna av flera namnkunniga författare, men även nya intressanta förmågor. Allt är specialskrivet och gratis. Jag har dock kostat på mig att köpa novellerna till min Kindle. De kostar drygt en dollar styck på Amazon, och en dollar är ju nästan gratis.

Låt mig presentera tre guldkorn i högen av Tor-fiktion.

Everything’s Fine av Matthew Pridham

Det var en mörk kväll. Jag tände ljus på balkongen. En skvätt rom hälldes upp i glaset. Regnet tilltog utanför fönstret och jag kurade snart under en filt, med Pridhams skruvade skräckhistoria i knät.

Erik Eldridge är på väg till en helt… ovanlig dag på jobbet. Följ med i en nutidskildring som är uppvriden till max. Allt är knäpp och äckligt, men också underbart beskrivet.

Läs Everything’s Fine.

The Future Library av Peng Shepherd

Året är 2125, platsen är Norge. Snart finns inga träd kvar på jorden. Även mänskligheten är utdöende. Luften är förstörd. Mycket är bortom räddning.

Bokens jag, den passionerade arboristen Ingrid Hagen, arbetar på The Future Library. I ett brev berättar hon både sin och trädens sorgliga historia. En berättelse om kärlek, hopp och förtvivlan.

Läs The Future Library.

My name is Ingrid Hagen, and I’m the one who discovered that the trees can talk. I’m not good at telling stories. I started out as an arborist, not a librarian. Leaves, sure, and roots, but words were never really my thing. Well, until they were.
The Future Library

Two Truths and a Lie av Sarah Pinsker

Marcos äldre bror Denny har nyss gått bort, och barndomsvännen Stella hjälper Marco att städa ur broderns hus. Stella och Marco har inte träffats på många år. Medan de metodiskt går igenom Dennys saker pratar de gamla minnen.

Sakerna i hemmet bildar gångar. Det luktar vedervärdigt. Det är en bedrövlig syn.

Bland allt skräp hittar Stella och Marco ett videoband med en inspelning av The Uncle Bob Show. Ett synnerligen annorlunda barnprogram som sändes i den lokala tv-kanalen när de var små.

Visst var Stella och andra barn med i programmet? Och visst var hela grejen ganska märklig? Vem var egentligen Uncle Bob och vad var det för obehagliga sagor han berättade? Ja, det är frågan.

Läs Two Truths and a Lie.