Jag har just nu köpstopp på böcker. Det går bra. Typ. Det som är nedrans svårt är ljudböcker.

Hela året har jag lyssnat mycket (mycket!) på ljudböcker, men när jag nu söker efter ljudböcker i bibliotekens utbud är det… skralt. I alla fall i de genre som jag rör mig i – skräck och sci-fi.

Så i helgen tog jag istället tag i tre podd-draman, som alla tre bjuder på trovärdiga skådespelarinsatser och framförallt bra ljudatmosfär. Det är lite som att vara där i händelsernas centrum. Jag borde nog haft ett par vassare hörlurar än mina AirPods, men det har fått duga.

Således, här kommer tre lyssningstips.

Borrasca

En podcast om: ynglingen Sam Walker som flyttar till det lilla samhället Drisking, Missouri, tillsammans med sin familj. Kort därefter försvinner Sams syster spårlöst, och hon är inte den enda. Tillsammans med vännerna Kyle och Kimber börjar Sam söka efter sin syster. Lyssningslänkar här.

Antal avsnitt: 13, uppdelat på 2 säsonger.

För dig som: gillar berättelser om städer och byar med mörka och djupt rotade hemligheter.

Bygger på: creepypastan Borrasca skriven av CK Walker.

En mening (eller två eller tre): “One of them got you and now you have to meet the Shiny Gentleman!”

The Left Right Game

En podcast om: journalisten Alice Sharma som upptäcker och undersöker det som på nätet kallas för The Left Right Game. Tillsammans med en grupp människor beger hon sig ut på en biltur. Först ska de svänga vänster, sedan höger, sedan vänster, sedan… jag du fattar konceptet. Frågan är var de hamnar. Lyssningslänkar här.

Antal avsnitt: 10

För dig som: road trip-historier med obehaglig stämning.

Bygger på: creepypastan Has anyone heard of the Left/Right Game?

En mening (eller två eller tre): “This is Ferryman to all cars. Anyone want to step out then pull to the side now. Otherwise, stay in formation and have some supplies at hand. We got a long ways to go.”

The Burned Photo

En podcast om: två kvinnor som båda förföljs av en förbannelse som sträcker sig över generationer. Vilka roller spelar de i historien och hur kan de bryta förbannelsen. Lyssningslänkar här.

Antal avsnitt: 14, uppdelat på 2 säsonger.

För dig som: mystiska entiteter och läskiga barn.

Bygger på: creepypastan The Burned Photo.

En mening (eller två eller tre): “Well, hi Artie!” Mom said, with the enthusiasm of a lost sailor for land. “Do you live around here?”