Tre omslag från Tor

Det är dags att ännu en gång tipsa om tre gratis noveller från Tor.com. Från en hörna på internet med finfina läsfynd för dig som gillar, sci-fi, fantasy och skräck.

Jag har köpt novellerna till min Kindle. På Amazon kostar de drygt en dollar styck och det är ju i princip gratis. Annars finns de som sagt att läsa direkt hos Tor.

For He Can Creep av Siobhan Carroll

Cristopher Smart var en engelsk 1700-talspoet. Under en period av sitt liv placerades han på ett mentalsjukhus på grund av “religös mani”.

Denna vistelse får du läsa om i Carrolls novell For He Can Creep. Det är en fiktiv berättelse om vad som kan ha utspelat sig på sjukhuset. Men inte utifrån Smarts synvinkel, som man kan anta. Nej, novellens huvudperson är nämligen Jeoffry. En katt som kämpar mot demoner.

Läs For He Can Creep.

You look as though a hound has chewed you up.
I fought Satan, Jeoffry says. And I lost.
For He Can Creep

The Little Witch av M. Rickert

Det är Halloween och en gammal dam delar ut godis till en flicka utklädd till häxa. Den gamla damen gör detta varje år och flickan tycks aldrig åldras. Det är inte en helt vanlig flicka, det kan du ju förstå.

Läs The Little Witch.

Shards av Ian Rogers

Shards börjar likt många skräckhistorier: ett gäng vänner ska bo i en stuga i skogen över natten. I stugan finns en lucka i golvet. Nästkommande morgon är en av vännerna död.

Detta är inte en omvälvande novell, men bjuder ändå på en ryslig liten lässtund för en mörk kväll.

Läs Shards.