Zine av Hana Berggren

När jag var liten hade vi en tam kaja en sommar. Som barn brukade jag även plocka oätlig svamp i skogen, bara för att den såg spännande eller äcklig ut. Och en dag (i de unga åren) satt jag tålmodigt och väntade på att en mus skulle krypa in i en pappkasse (som jag hade lagt ut på golvet i det gamla stallet). Jag fångade musen, för att ganska omgående släppa den fri igen. Allt detta är fina minnen, men också löst sammankopplat till de små zine jag vill tipsa om.

Short and sweet har ingen bra svensk översättning vad jag vet. Nåväl, Hana Berggren gör små zine som är just short and sweet.

Jag fick dem som present från Sven. De gör sig verkligen bra som gåvor. Stick ner ett zine i sambons ficka, göm ett annat zine i inlagan på boken som din vän läser och sätt upp ett tredje zine på kylskåpet hos din bror. Överraskningspresenter att upptäcka. Inte så dumt.

I LOVE ELEPHANT SHREWS-zine

Zinen är vackert och lekfullt illustrerade med en stor dos gullighet och fniss. De handlar om fågeln Birdface, svampar och springnäbbmöss. Behöver jag säga mer? Jo, förutom berättelser innehåller de ett och annat quiz och korsord. Och såklart mer smått och mysigt.

Zine att bli glad av helt enkelt.

Ps. Jag har även klickat ett par av Hanas megafina printar att ha på väggen. Men det är en annan historia. Kanske för en blogg vid namn Vägglöss…