Brev från Sherlock Holmes på ett bord med ett glas rom bredvid.

Kvällsvinden på balkongen är ljum, romen i glaset stark och breven på bordet fyllda av mysterier. De började komma i brevlådan i januari. Ett i veckan. Jag var sjuk då och därmed hamnade breven på hög i bokhyllan. Jag sparade dem till bättre dagar. De dagarna är nu.

Jag sprätter upp dem ett efter ett med Sagas gamla brevkniv. Saga var morfars äldre syster. Hon flyttade till Canada och öppnade restaurang med sin man Henry från Schweiz. På äldre dar flyttade de hem till ett av de äldsta husen i Falköping. Nu finns hon inte längre, men hennes brevkniv har jag kvar.

Brev från Sherlock Holmes och en gammal brevkniv.

Breven är adresserade till Sherlock Holmes, men jag har fått dem via omvägar. Varje månad bjuder de på nya mysterier att ta del av och förhoppningsvis lösa. Jag är inget vidare på att lösa, men jag läser och dricker min rom. I slutet av månaden får jag ta del av Sherlock Holmes lösning och hur han kom fram till den.

Ett brev från Sherlock Holmes till en Mister Fallon.

Sven satte igång kedjan av brev via Dear Holmes. Du kan ge dem som en gåva till någon som gillar pussel, klurande och Sherlock Holmes. Och som gillar att få brev såklart. Det är ändå något visst med att få ett riktigt brev i brevlådan. Du prenumererar på breven i 3, 6 eller 12 månader. Och ja, du kan ge dem som gåva till dig själv.

Jag gillar verkligen grejen med att få en berättelse i det här formatet. En bit då och då så att den hinner landa. Så att jag kan fundera mellan gångerna. Jag skickade själv en berättelse vid namn Ensamhjärta som mail en gång i tiden. 19 mail under 19 dagar. Nu finns den att läsa i sin helhet här.

Även om jag nu är mätt på just Sherlock Holmes, så hoppas jag hitta liknande upplevelser framöver. Fler berättelser i brevform tack.

Har du tips? Skriv till [email protected]