Dessa tips har även skickats till våra prenumeranter. Bli en av dem du också. Vi dyker upp i din inkorg ungefär en gång i månaden.

Omslaget till Sannas bok Arkiv för upphittade anteckningar.

En skräck: Joyland

Jodå, jag läser allt en hel del skräck. Och det har plöjts mer än en handfull böcker av Stephen King. Joyland har definitivt inslag av skräck. Eller, ja, kanske är det mer rättvist att beskriva berättelsen som en spökhistoria.

Men framför allt är det Devins berättelse. Om hur det är att ta sitt första sommarjobb på ett nöjesfält, att knyta (oväntade) vänskapsband och försöka förstå hur sjutton tjejer och kärlek fungerar egentligen.

Får du mersmak finns det många liknande böcker hos förlaget Hard Case Crime. Skrivna både av King och andra författare.

Av Sven

Bokomslag från serien The Murderbot Diaries.

En sci-fi: To Be Taught, If Fortunate

“The ache to return to a time long gone was almost worse than fear.”

Becky Chambers är mest känd för Wayfarers-serien och är just nu aktuell med Monk & Robot-följetongen. To Be Taught, If Fortunate är inte en del av en serie, men det var den första berättelsen som jag läste av Chambers. Jag blev kär.

Astronauten Ariadne är en av de som ska kartlägga fyra potentiellt beboeliga världar som finns inom femton ljusår från jorden. Medan de reser mellan platserna ligger besättningen i kryosömn och livet på jorden fortgår. Om de skulle återvända, vad möter dem då? Hur har jorden förändrats? Hur har Ariadne och de andra förändrats?

Av Sanna

Den gröne riddaren från filmen The Green Knight.

En sak till: Boktraven

“När jag funderade på hur många böcker jag vill läsa i år”, skriver Chris Aldrich, “slår det mig att jag skrev upp 574 böcker på min att-läsa-lista 2021.”

Jag känner igen mig i det Chris berättar. Jag har också helt orealistiska förväntningar på hur många böcker jag ska hinna med att läsa innan jag dör. Min läslista är överväldigande.

De närmsta veckorna behöver jag dock inte bry mig om den. Tack vare världens bästa läslus (Sanna) har jag nu en överkomlig boktrave i stället. Tre böcker. Skönt.

Av Sven