En illustrerad diptyk. En familj som tar det lugnt och dricker te å ena sida. En riktig röjarfest å andra sidan.

Dessa tips har även skickats till våra prenumeranter. Bli en av dem du också. Vi dyker upp i din inkorg ungefär en gång i månaden.

Omslaget till Sannas bok Arkiv för upphittade anteckningar.

En skräck: Arkiv för upphittade anteckningar

Jag tycker att man får blåsa i valthornet för sin egen bok såhär i slutet av året. För nu är den tryckt. Det innehåller skräck (och mycket annat). Och om jag får säga det själv är den ganska bra.

Så, om du vill starta 2022 med att läsa en kärleksfullt skriven bok av en indie-författare vid namn Sanna Lisette (Krusmynta) Lund är chansen här. Köp. Mys. Rys.

Läs mer om boken (jag har till och med spelat in en reklamfilm nere i källaren).

Av Sanna

Bokomslag från serien The Murderbot Diaries.

En sci-fi: The Murderbot Diaries

Ibland blir jag så där sugen på pang-pang i rymden. En actionrulle, fast i bokform. En go åktur! Då finns nästa kortroman i serien The Murderbot Diaries där och väntar på mig. Lättläst och roligt.

En slags livvaktsrobot lyckas med konsstycket att hacka sig själv och blir plötsligt frigjord och självständig. Mestadelen av tiden spenderar den med att ladda ner och titta på stora mängder tv-serier. Men, det blir förstås en hel del (ofrivilliga) äventyr också.

Av Sven

Den gröne riddaren från filmen The Green Knight.

En sak till: Robin Sloan läser the Green Knight

Varje år liveläser författaren Robin Sloan Sir Gawain & the Green Knight. Vi har missat, glömt och struntat i det varje år… Men i år hänger vi på. Eller ja, nästa år. Det sker enligt tradition alltid den 1 januari.

Tyckte du om filmen och vill ha allt igen, fast annorlunda? Eller tyckte du att den var värdelös, men kan tänka dig att ge den klassiska originaltexten en chans? Bänka dig framför Robins YouTube på nyårsdagen klockan 19:00.

Av Sanna