En skräckinjagande fisk.

Dessa tips har även skickats till våra prenumeranter. Bli en av dem du också. Vi dyker upp i din inkorg ungefär en gång i månaden.

En skräck: The Fisherman

Får man tipsa om en bok som man inte har läst klart? Det är klart man får. Jag är cirka 64 % in i The Fisherman av John Langan och är totalt uppslukad av det mörka havet och kosmiska krafter.

Langan tar dig från nutiden till dåtiden och tillbaka igen i en köttig historia om Dutchman’s Creek och Der Fisher. Boken vann Bram Stoker Award för bästa roman 2016, så om du inte vågar lita på mina 64 % lästa sidor kanske det kan övertala dig.

Av Sanna

En sci-fi: The Veldt

I den korta berättelsen The Veldt målar Ray Bradbury upp en framtid där våra barn leker i VR-världar. Du får ta del av vad följderna blir när föräldrarna sätter ner foten och bestämmer att, nu får det minsann vara färdiglekt.

Novellen publicerades första gången 1950 så Bradburys version av VR skiljer sig förstås från vad vi faktiskt har idag. Ändå känner du igen dig. Framför allt i hur beroendeframkallande ny teknik kan vara och hur lätt det är att bli uppslukad av den.

The Veldt hittar du i novellsamlingen The Illustrated Man men den finns även att lyssna på som radiodrama eller uppläst av Stephen Colbert.

Av Sven

En sak till: Sarah’s Scribbles

Oj, oj, vad jag längtar till 20 november. Då släpps nämligen Sarah Andersens nya seriealbum, Oddball. Sarah är några år yngre än oss men det märks tydligt att vi tillhör samma generation. Både Sanna och jag känner igen oss i var och varannan stripp.

Finns att läsa som webbserie.

Av Sven

En seriestripp om vad du kan klä ut dig till för att skrämma folk ur milenniegenerationen. Till exempel 9-5-jobb eller studentlån.