Dessa tips har även skickats till våra prenumeranter. Bli en av dem du också. Vi dyker upp i din inkorg ungefär en gång i månaden.

Omslagsbild till boken The Girl Next Door. Två typiskt amerikanska hus, en mörk och stormig natt. I förgrunden skymtas grenar från ett träd.

En skräck: The Girl Next Door

The Girl Next Door av Jack Ketchum är en berättelse om något vedervärdigt. En berättelse om vad både barn och vuxna är kapabla till. Inte var och en på sitt håll, utan tillsammans.

Historien tar avstamp i ett minne från Davids barndom. När Meg och Susan flyttar in hos sin faster Ruth – mamma till Davids tre vänner – tar livet en tvär vändning. Samtidigt som David blir förälskad börjar Ruth och sönerna bete sig allt konstigare och konstigare.

The Girl Next Door är magstark, och den kan många gånger framstå som totalt overklig. Inte kan människor göra så hemska saker mot varandra? Jo, det är ju tyvärr det de kan. Boken är nämligen löst baserad på det som hände Sylvia Likens

Av Sanna

Ett oerhört ledsamt rum. Som leder till ett annat, lika ledsamt rum. Som leder till ett tredje. Hemska tapeter, allt i en lite läskigt gult ljus.

En sci-fi: Report on an Unidentified Space Station

Kanske har du snubblat över fenomenet “the backrooms” nån gång? Om du har riktigt oflyt, kan du råka trilla igenom vår verklighet och hamna där. Och det är ingen rolig plats. Hur du än går möts du av nya, tomma, rum. Du kommer inte därifrån.

Det finns förstås found footage på YouTube för dig som är nyfiken (och vågar titta).

Jag kom att tänka på the backrooms när jag läste novellen Report on an Unidentified Space Station av J. G. Ballard. Det är the backrooms, fast i rymden.

Av Sven

Portätt över tre kvinnor och en man som alla ser ganska allvarliga ut. Dubbelexponering över en mörk skog och dramatisk himmel.

En sak till: Händelser vid vatten

Ikväll klämmer vi det fjärde avsnittet av filmatiseringen av Kerstin Ekmans bok Händelser vid vatten. Ingen av oss har läst boken (tyvärr), men satan vad bra serien är! Det är en stark rekommendation för dig som vill ha vackra jämtländska vyer, ett hiskeligt dubbelmord, 3 × August + en Lassgård, ett sektliknande kollektiv, 70-tal och 90-tal samt en ål.

Av Sanna