Ett par som läser

Dessa tips har även skickats till våra prenumeranter. Bli en av dem du också. Vi dyker upp i din inkorg ungefär en gång i månaden.

En skräck: The Last House on Needless Street

I änden av Needless Street bor en man som heter Ted. Vill du titta in genom Teds fönster? Det går tyvärr inte. De är igenspikade. Typiskt. Nåväl, i huset bor även Teds dotter Lauren och katten Olivia.

Denna märklig trio får du lära känna i Catriona Wards krypande historia, som öppnar upp sig likt en matrjosjka. Du tror du förstår… men du har ingen aning.

Av Sanna

En sci-fi: Simulacron-3

Gillade du The Matrix kommer du uppskatta Simulacron-3. Jag har inte hittat några konkreta bevis, men jag skulle bli förvånad om syskonen Wachowski inte läst och inspirerats av Galouyes sci-fi-roman.

Douglas Hall arbetar på ett företag som simulerar en stad, vars invånare är helt omedvetna om att de lever i en simulering. Douglas kan besöka och gå runt i denna virtuella värld genom… en telefonkiosk! Låter det bekant? Simulacron-3 gavs ut första gången 1964 – 35 år innan The Matrix gick upp på vita duken.

Av Sven

En sak till: Läs högt i höst

Jag och Sven gör det. Oftast under frukosten. Andra gör det. Kanske vid läggdags. Gör du det? Jag syftar på högläsning.

Att läsa för barn är ju inga konstigheter, men jag kan meddela att det går lika bra för vuxna. Läs för din sambo, en vän eller för morfar. Det går även att högläsa i grupp. Oavsett vilken konstellation du högläser i är det mysigt som attan. När din röst rostar får den andre ta över.

Två bra böcker att läsa högt ur är Tordyveln flyger i skymningen samt Mördarens apa. De passar såväl ung som gammal.

Av Sanna