Dessa tips har även skickats till våra prenumeranter. Bli en av dem du också. Vi dyker upp i din inkorg ungefär en gång i månaden.

Bokomslag. En knappsats från en hiss med siffrorna 1–13. Längst upp är just knappen 13, täckt i blod.

En skräck: Thirteen Storeys

När jag såg omslaget till Jonathan Sims bok tänkte jag direkt på The Elevator Game. Creepypodden har med den i ett avsnitt, för dig som vill höra om den på svenska. Thirteen Storeys visade sig dock vara något annat.

Under 12 kapitel får du möta lika många invånare i Banyan Court. 12 berättelser som leder till det sista 13 kapitlet och tillika våningen, där byggnadens ägare Tobias bor. Ingen av hyresgästerna känner honom, men alla har de fått en inbjudan till en gemensam middag i hans takvåning. I slutet av kvällen kommer Tobias att vara död.

Det här är verkligen en obehaglig och tryckande historia om människor, men också om ett hus med historia.

Ps. Klingar Jonathan Sims bekant? Han är känd för den skönlitterära skräckpodcasten The Magnus Archives.

Av Sanna

Illustration. Människoliknande köttklumpar som står i vad som ser ut som en frys.

En sci-fi: They’re Made Out of Meat

Kanske har du redan läst Terry Bissons novell They’re Made Out of Meat? Den brukar nämligen gå ett varv eller två på nätet med jämna mellanrum. Du är flugan på väggen som lyssnar på en konversationen mellan två utomjordingar. De diskuterar oss. Alltså, människosläktet. Och de tycker vi är riktigt äckliga. 🥩

En fantastisk liten novell, väl värd att läsa (om). Du klämmer den på fem minuter. Det går även att lyssna eller titta på den.

Av Sven

Illustrerad blick över rymden. Stjärnor och ett norrskensliknande grönt skimmer. Ner till höger står en gammal, skev, datorterminal på ett bord av, ja… Saturnus ringar? Satt i versaler med ett kraftigt typsnitt står Hej (resten av) internet!

En sak till: Podcasten Hej (resten av) internet!

En kul nyhet. Vi har startat podd och vi hoppas att du vill lyssna.

Den är för dig som vill upptäcka det enastående öppna internet – det som inte är sociala medier. Du som vill ut och utforska nya platser, samlas runt annorlunda lägereldar och hitta glädjen med att vara på internet (igen).

Du prenumererar på podden via Apple Podcasts, Spotify eller mata in RSS:en i din podcast-app.

Av Sanna