Dessa tips har även skickats till våra prenumeranter. Bli en av dem du också. Vi dyker upp i din inkorg ungefär en gång i månaden.

Ett fint bokomslag mot grön grönska. En arkivkartong med fågelben! Fickor av Sanna Lund.

En skräck: Fickor

Nu har det hänt igen. Jag har skrivit en bok, och jag lovar att det är perfekt mysrysläsning. Träd in i arkivet för upphittade anteckningar och ta del av det mysterium som slutar (eller snarare börjar) med en upphittad grön hand i en termos under en sten. Jag hoppas att du vill läsa den, eller ge bort den som sommarpresent. Det skulle såklart göra mig oerhört glad.

Läs mer om (och köp) boken.

Av Sanna

Uppslag ur ett äldre magasin med gulnade sidor. Delar av en berättelse syns och en illustration sträcker sig över båda sidorna. Två män och en kvinna ligger på en höjd och spanar ut över en fabriksbyggnad. En bit bort åker ett fordon – eller är det en robot? – mot fabriken. Från luften är något annat på väg. En missil!

En sci-fi: Autofac

För dig som prenumererat ett tag har det nog inte gått obemärkt förbi att jag älskar de sci-fi-skatter som finns att upptäcka på webben! Bara att rulla runt bland tidningsomslag på Internet Archive är ett nöje i sig.

I november 1955 publicerades Philip K. Dicks andra novell i Galaxy Science Fiction. Den handlar om en grupp människor som har börjat fundera på varför fabriker och maskiner tar hand om alla sysslor och servar med mat och prylar. Varför kan de inte få odla sina egna potatisar, som folk gjorde förr? Ja, de tröttnar förstås på tillvaron. Och vad som händer sen kan du läsa om i Autofac. Förslagsvis i hängmattan.

Av Sven

Framför en härlig grönska, mellan två träbänkar, står ett sött lite skjul med skylten Åvikstrands lilla bibliotek. Själva skjulet påminner lite om en fågelholk, fast betydligt större. Tänk, så många läsupplevelser som måste finnas däri.

En sak till: Vårt lilla bibliotek är på plats

Det var något som saknades i vårt sommarstugeområde. Närmare bestämt ett litet bibliotek. Vi gjorde således slag i saken och fixade till ett trädgårdsskåp. I helgen invigdes det med champagne i kvällssolen. Nu hoppas vi att många både hittar och delar sommarläsning med varandra. Reglerna är enkla: ta en bok, lämna en bok.

Se en film från vårt byggande, inflyttande och invigande. Kanske inspirerar det dig till att bygga ditt eget.

Jag passar även på att tipsa om novellen Little Free Library som du kan läsa gratis på Tor. Magisk realism som ger ett leende på läpparna.

Av Sanna