Dessa tips har även skickats till våra prenumeranter. Bli en av dem du också. Vi dyker upp i din inkorg ungefär en gång i månaden.

Ett bokomslag som går helt i rött. Vy över ett majsfält med en gård i bakgrunden. Det är natt, fullmåne och dimma. I fältet finns mönstret av ett clownansikte.

En skräck: Clown in a Cornfield

Påsken är gul som solen, maskrosor och… majs. Och när vi ändå är inne på majs passar jag på att smacka till med Clown in a Cornfield av Adam Cesare. Det är en riktig slasher-rökare i YA-genren som du kan bränna av nu i påsk. Ibland är det härligt att låtsas vara ungdom.

Som ung vuxen såg jag förresten filmatiseringen av Children of the Corn av Stephen King. Ingen höjdarrulle. Däremot är novellen en liten godbit. Och den kan du lyssna på via Internet Archive. En bonusskräckis i majsens tecken.

Av Sanna

En sci-fi: Nej, förresten, ett helt gäng sci-fi-berättelser

Om det hade varit möjligt att stoppa ner en webbplats i ett påskägg hade jag lagt freesfonline.net i vartenda ett som jag delar ut. En sajt som ser ut att komma från 1997, men som ständigt uppdateras och är fylld till bredden med science fiction-godis.

Här hittar du gratisläsning av kända författare som Asimov, Butler och Wells. Jag skickade precis över Division by Zero av Ted Chiang till min läsplatta.

Av Sven

En teknisk ritning tryckt på wellkartong. Föreställandes, ja, vadå? En stor fågelholk? En redskapsbod?

En sak till: Läslössens påskpyssel

I påsk ska vi pyssla. Vad tror du att det ska bli? Vi kommer återkomma med en rapport.

Av Sanna