Ett kosmiskt ägg

Dessa tips har även skickats till våra prenumeranter. Bli en av dem du också. Vi dyker upp i din inkorg ungefär en gång i månaden.

En skräck: NOS4A2 med Kate Mulgrew

Jag vet att det är sommar, men: på med vantarna, slut ögonen och spetsa öronen. NOS4A2 av Joe Hill är en bra bok i sig, och uppläsaren Kate Mulgrew förhöjer verkligen upplevelsen. Hennes ringande ”Chrrristmasland!” kommer för evigt förfölja dig. Så, lyssna på ljudversionen istället för att läsa boken.

Av Sanna

En sci-fi: The Private Eye av Brian K. Vaughan et al.

Är du sugen på ett sci-fi-mysterium i hängmattan? År 2076 har “molnet spruckit” och alla människors djupaste hemligheter läckt ut. Ingen vågar längre visa sin rätta identitet och internet är ett minne blott. I denna dystopiska framtid accepterar P.I. ett uppdrag som leder till konspirationsteorier, mord och mysterier. Betala vad du vill för att läsa på Panel Syndicate.

Av Sven

En sak till: The Egg av Andy Weir

Hur är det egentligen att sitta ned och snacka med gud? Just det utforskar Andy Weir i The Egg. En kort, men tänkvärd, berättelse som jag har återkommit till och läst om flera gånger. Den publicerades på Weirs webbplats i augusti 2009 och där finns den fortfarande att läsa. Helt gratis!

Kurzgesagt har även animerat berättelsen. Se den på YouTube.

Av Sven